Thursday, December 22, 2011

Asalamualaikum ! entri kali ni agak bangang sedikit ~  Aku dpat telefon free dari TM ni .. telefon ni istimewanya ade 2 je ~ nk tau ? tngok video ~ hehehe


video

Miracle ~

Asalamualaikum readers ~ pagi tadi aku g amek result kol 11 camtu ~ bapak aku kate gi lambat sikit bagi budak bajet pandai amek dulu ~ hmm.. nasib baik la pegi lambat kalau gi awal mesti ramai orang tanya berapa aku dapat la ape la ~ pastu time aku amek tu memang aku dh fikir awal2 yg math aku memang dapat E la sbab memang aku bengap math ~ : )  then ~ aku cam x pecaye !!!  xde E langsung !! dan ... xde A ... (well at least I try)

 I got 3B 3C 2D eaqual  = 3B = BM  +  BI  +  P.Islam
                                      = 3C = Sc    +  KHB  +  GEO  ( pdahal time trial ngan prekse biase geo aku gagal)
                                      = 2D =  sejarah (slalu sejarah aku C tp tibe lak D geo aku C) + MATH  (ye..)

MATH aku tu tetibe je lulus !!!! pelik bhai !!!! padahal bapak aku ngan aku kat dlam keter dh konfem math E
tetapi .......  Ia lulus ! Alhamdulillah ~  sbab kol 1 pagi dlam mse beberape jam je untuk amek result tu.. aku dok atas sejadah je ~  dh doa dh mintak ape ~kakak aku yg no 2 tu tetibe plak mesej ~ tnye result ko kuar 22 an ? then aku jawab la ~ a.ah ~ tngah atas sejadah ni ~ aku dh insaf ~( insaf ..sikit)  die blas haha dh xleh wat pape la.. mne bole ubah result tu ~ aku blas xpe la.. redha je ~ (mak ! anak mak dh alim ! hehe )

ok ! ape2 pon ! aku berterima kasih pada Yang Maha Esa kerana memakbulkan doa ku ~
doa saye ~~~~> Ya Allah ~ aku tau math aku gagal .. tp dpat 1 A pon xpe la ~ Engkau berilah keputusan yg baik padaku esok hari ..

then ~.. Allah S.W.T  telah memakbulkan doaku dengan mendapat keputusan baik xde gagal ..
kakak aku yg sulung call tnye psal keputusan .. cam biase la aku jwab .. pastu die gelak ngan pakcik makcik aku yg tngah bercuti tuu.. pastu bapak aku call kakak aku yg ke 2 tu nk tnye sok nk balik mcam mane.. pastu bpak aku citer la psal kputusan aku ..aku dngar la perbualan dlam telefon gune telofon atas (ad 1 tlefon kat atas 1 kat bawah ) kakak aku pon ckap " eh ? lulus ek ? xde gagal ?  "  hehe.. she also expect that my math will fail.. sbab bile time klas math je aku tido .. time ulang kaji math kat umah je mlas.. tp aku dh wat sungguh2 jadi ni la keputusan nye

ok la.. aku akan update lagi blog aku ni.. Asalamualaikum thanks for read

P/S :  wat format math tu sbab smbut math aku x gagal hahaha

Thursday, December 8, 2011

MEMANG BERKESAN : merokok dengan lebih feel






haha ! memang berkesan !

Tolong Kawan Banyak Karenah

Asalamualaikum , apa khabar ? sihat ? hehe aku x leh bla la tlong kwan aku ni wat blog hehe mcam2 karenah ..
kadang2 ade yg kelakar .. kadang2 ade yg x leh bla.. hehe

Hari ni aku tolong kawan aku wat BLOG die ! haha aku gelak je ! mule2 bukak fb la ape la.. pastu men log in log out..  ok la.. aku nk bagitau korang yg b'depan ngan kwan yg banyak karenah ni kadang2 bole di layan kadang2 x bole sangat...  aku pagi tips kat bawah ni .. sila bace

1.Cara layan kawan yg boleh dilayan 

 korang pasti ceria sbab kawan korang ni jenis yg bole dilayan walaupun ko tau bnde tu susah tp ..ia akan      jadi lgi snang dan mudah disiapkan dengan cepat sbab korang rasa lebih 'casual' sbab korang buat sesuatu smbil glak tawa dan santai2. Jadi kawan yg boleh dilayan 



2.Cara layan kawan yg agak.. errr..
ok..kawan mmang kawan.. tp x bole la over sngat.. nk brgurau pon ade had nye .. jadi korang perlu bgi tau diorang dngan jujur.. ok aku tau rmai yg kat luar sne tkot nk bgi tau sbab tkot diorang kecik hati.. tp kdang2 kite kne wat bnde btol gak..


aku bukan nk jadi antisosialize or wtf .. but just be a normal person .. it will look just like a normal friend to me..thats all.. not a big deal though..

Wednesday, December 7, 2011

BORING WEDNESDAY ~HAPPY WEDNESDAY

Asalamualikum ! pagi2 dh kne bngon awal2 sbab nk gi cat Taska .. maklum la.. wat keje amal .. haha . Sbelom tu  kne la amik morning walk . Hirup udare segar  tu adalah pasti..  jlan punye jalan terlalu plak jlan sunyi ni..


kan ade lubang terbukak kat jlan tu kan ? kitorang usha la.. (bukannye ade pape pon ! haha)
pastu time cat Taska  , xde keje men tangkap2 gambar haha  (nk selanjut nye klik di sini gambar cat TASKA )



jadi aku xnk la kenangan ni hilang .. bukannye snang nk dpat tngkap gmbar2 menyengal ni.. hehe aku hrap persahabatan akan kekal selame-lamenye..

Tuesday, December 6, 2011

MEMANG FAKTA : BOLA vs BOLA

jadi korang pilih bola sepak ke bola sepak amerika ?

Monday, December 5, 2011

errr.....dh brape hari aku tido lambat

Asalamualaikum ! aku nk bagitau korang yg ..tido lambat ni merbahaya .. best mmang best tapi bahaya .. ok .. skang ni ramai mesti lyan FB smpai lwat mlam kan ?  ha.. ok aku akan bagitau korang 5 bahaya tido lambat ni .

BAHAYA 1
-klau tutup lampu konfirm skrin laptop atau pc je bernyala kan ? jadi ini nasihat saye .. JANGAN TUTUP  LAMPU BILIK ! sbab .. bnyak FREAKIN KELEKATU akan menyerang skrin laptop atau pc korang ..

BAHAYA 2
-klau bosan mesti nk lyan lagu an .. mlam2 lyan lagu pon bahaye gak der.. sbab klau korang gune HIGH    VOLUME SPEAKER pastu korang lupe nk slow kan .. perrgghhh.. skali dngar lagu satu kampong bangun !  jadi slow kan speaker anda klau nk dngar lagu mlam2 buta

BAHAYA 3
-Jangan bukak tingkap mlam2 klau korang tido lambat .. sbab bahaya yg ke 3 ni punca yg menyebabkan bahaya 1 terjadi ..

BAHAYA 4
-klau tido lmbat bagi yg prempuan .. konfirm esok ari nye x buat keje .. sbab bngon kol 2 ptang !

BAHAYA 5 
-Bagi yg suke bola sepak untuk lelaki je .. jgan tido lmbat sbab ptang nk men bola stamina  akan jadi kurang ..
pastu klau nk tngok EPL ptang tido la .. err.. maaf kat rumah ASTRO xde sukan haha tu pon 801 je ~ 



P/S  JADI , JGAN TIDO LAMBAT !

Thursday, March 10, 2011

SPAM LINK ??!!!

Firstly pebende SPAM LINK NI  ???!! cuba terang kan kat aku ! kat sahabat blogger banyak yg membantah psal spam link...haram jadah ape spam link ni ???! aku x pham langsung.. ramai yg kate x ikut rule . mmang la..dlam sahabat blogger rule die x bole nk sabotaj blog orang...jadi adakah SPAM LINK ni mengsabotaj blog orang ???!!!

JAWAB !!!

Sunday, February 6, 2011

IM HOPING

Asalamualaikum dan salam sejahtera semua? aku skang ni sedang berharap banyak sangat harapan! hari tu aku berharap nk dpat boot bola..then aku dh dpat boot bola . Pastu aku berharap nk kalahkan budak2 besar yg bajet2 dok kat padang bola tu . Pastu aku harap aku bole jadi pemain bola sepak.. JAdi impian terakhir aku mungkin susah sket nk tercapai... impian terakhir aku ialah dlam pic ni...




Sunday, January 30, 2011

SAHABAT BLOGGER DAN AKU

Aku telah dicalonkan untuk masuk group fb yg bernama Sahabat Blogger!! Boleh tahan jugak... sebab ada banyak Blogger2 yg bagus2..hehehe..mungkin aku akan start posting bende2 yg menarik lepas msok Sahabat Blogger ni..hihi..asyik gelak je..